7 tips til at komme godt tilbage på arbejde efter ferien

Det er for de fleste af os både dejligt, men også en omvæltning, at vende tilbage til arbejdet efter en lang ferie. Men ved at implementere effektive strategier som at prioritere dine opgaver, sætte realistiske mål, genetablere rutiner og styre tiden fornuftigt, kan du komme godt fra start og finde en god balance efter ferien.

1. Accepter overgangsperioden:

Det kan være lidt af en mundfuld at vende retur efter en ferie, især når man igen skal jonglere arbejde, hjemmet, familien og venskaberne. Følelsen af overvældelse er en naturlig del af overgangsperioden fra ferie til hverdag, så lad være med at slå dig selv i hovedet over, at alting ikke lige kører fra første dag. Tag dig tid til at genvinde overblikket, uanset om det er bunken af opgaver, din bugnende indbakke eller begge dele, der er overvældende. Kom godt fra start, og giv dig selv tid til at svare på e-mails og tage fat på opgaverne i det tempo det kræver. Du har styr på det!

2. Prioriter og lav en to do-liste:

Nøglen til at tackle bjerget af opgaver er at prioritere dem. Start med at lave en dybdegående to-do-liste, skriv alt ned, der kræver opmærksomhed, og tøm hovedet helt for alle de tanker og opgaver der falder dig ind. Når du har tømt hovedet, skal du kategorisere opgaverne ud fra, hvor meget de haster, og hvor vigtige de er og hvor lang tid du forventer, de kommer til at tage. Det er en god idé at bruge et projektstyringsværktøj som f.eks. monday.com, der giver dig mulighed for at oprette boards og lister, tagge og prioritere dine opgaver, hvilket gør din projektstyrring til en meget nemmere opgave, både nu og på sigt. Husk også at fastholde de ideer, der er opstået i løbet af ferien, ved at skrive dem ned og organisere dem i dit managementværktøj, så de ikke forsvinder, men er der, når du har brug for dem. Det er ofte, når man slapper af, at de bedste ideer opstår.

3. Sæt realistiske mål:

Det er fristende at ville nå alt på én gang, når du kommer tilbage fra ferie, men det kan føre til udbrændthed og manglende fokus. Sæt i stedet realistiske og opnåelige mål for hver dag i den første uge efter din hjemkomst. Ved at dele opgaverne op i overskuelige bidder, vil du opleve en følelse af at have opnået noget, når du krydser punkter af listen. Udnyt dit friske perspektiv til at tackle opgaver med nye ideer, som du har fået i løbet af din ferie, hvilket gør de mere vanskelige opgaver lettere at løse.

4. Genindfør rutiner (eller skab nye og sundere):

Alle dine rutiner er blevet lagt på hylden i løbet af din ferie. Det er på tide at vende tilbage til dem eller overveje, om du skal ændre noget. Måske vil du være mere effektiv ved at flytte tidspunktet for, hvornår du læser og svarer på e-mails til en anden del af dagen, eller afprøve om det er andre justeringer du har brug for i din dagligdag. Lyt til din intuition og eksperimenter med forskellige tilgange for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

5. Undgå multitasking:

Selvom multitasking kan virke som en tidsbesparende strategi her og nu, kan det føre til nedsat effektivitet og øget stres. Det har du måske hørt før, men koncentrer dig i stedet om én opgave ad gangen, og du vil helt sikkert opleve, at du løser dem mere effektivt.

6. Brug tidsstyringsteknikker:

Du bør overveje at indføre forskellige teknikker til tidsstyrring, for at få mest ud af din tid. Teknikker som Pomodoro-metoden (arbejde i korte intervaller med fastlagte pauser) eller Eisenhower-matrixen (prioritering af opgaver baseret på hurtighed og vigtighed) kan hjælpe dig med at styre tiden mere effektivt. Tag teknikkerne til dig og oplev, hvordan du får mere fra hånden, når du går struktureret til værks.

7. Hold korte pauser og bevæg dig:

Husk at tage korte pauser i løbet af dagen for at lade op. Et par minutters pause fra opgaverne kan rense tankestrømmen, forbedre dit fokus og forhindre udbrændthed. Indarbejd også bevægelse i din daglige rutine, uanset om det er at fastsætte specifikke tidspunkter for, hvornår du skal aktivere dit hæve/sænkebord, gå en tur, løbe eller tage i fitnesscentret, da det opfrisker og får dig til at føle dig mere oplagt til hverdagens udfordringer.

Det er for de fleste af os overvældende at vende tilbage til arbejdet efter en lang ferie. Men ved at implementere effektive strategier som at prioritere dine opgaver, sætte realistiske mål, genetablere rutiner og styre tiden fornuftigt, kan du genvinde kontrollen og finde balance efter ferien.

Hvis den virksomhed, du arbejder i, og dine kolleger generelt oplever lange og komplicerede processer, kan NordicWorkflow analysere og strømline arbejdsgange på tværs af hele organisationen, gøre alles arbejde mere effektivt og samtidig øge medarbejdertilfredsheden. Vi har allerede hjulpet virksomheder som LAZZAWEB og Contrast Company med at skabe mere effektive arbejdsgange og højere arbejdsglæde. Book et møde i dag, og find ud af, hvordan NordicWorkflow kan hjælpe din virksomhed med at genvinde struktur og effektivitet.

Line Rosenkvist
Brand & Marketing Manager
+45 26 71 70 61

Vil du vide mere? 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Finance CORE månedsrapport